Ny pris til WOWfabrikken PDF Skriv ut E-post
Skrevet av Lage Thune Myrberget   
lørdag 11. august 2012 08:36

IKT Lisboa_pris
På bildet ser dere (f.v. Ivar Berg - Microsoft, Sven Olaf Brekke - Odda Ungdomskole og IKTpedagog Lage Thune Myrberget - WOWfabrikken. 

IKTprosjektet "Bråk I Odda" vant europeisk pris. Etter seier på Sandvikakonferansen ble prosjektet sendt videre til Lisboa hvor man avviklet Partners In Learning European Forum i mars. I Konkurranse med over 100 prosjekter fra hele Europa vant "Bråk I Odda" prisen for "Learning Outside The Classroom". Med denne utnevnelsen skal WOWfabrikken konkurrere om nye utnevnelser under Global Forum i Athen 4-8 november 2012.

"Bråk I Odda" er et undervisningsprosjekt som ble designet av WOWfabrikken og IKTpedagog Lage Thune Myrberget (undertegnede). Dere kan lese mer om prosjektet på denne linken.


Undertegnede reiser ned til Athen sammen med bl.a. Rektor ved Odda Ungdomskole Svenn Olaf Brekke. Sammen skal vi representere Norge og prosjektet "Bråk I Odda" i konkurranse med prosjekter fra hele verden. 

Learning Outside The Classroom
Prisen vi vant var definert som "learning outside the classroom". Juryen la spesielt merke til tre faktorer i vårt IKTbidrag:
1: Flippedclassroom - elevene lærte fra våre filmer hjemme.
2: Facebook - elevene jobbet og produserte tekst på Facebook hjemme.
3: Konsert - IKTprosjektet ble fremført som en konsert på Litteratursymposiet med 550 publikummere (på Kinoen - utenfor skolen).

Det vil bli utrolig spennende å oppleve IKTprosjekter fra hele kloden. Spesielt er jeg spent på hvilke ulike rammebetingelser de forskjellige nasjonene har for IKTprosjekter. På et jobboppdrag til Sør Afrika i 2011 opplevde vi at IKTsuksessen oppsto ved å distribuere MP3-filer med Bluetooth på eldre Nokiatelefoner. Det var ikke en smartphone i mils omkrets. Streaming var også uaktuelt de nærmeste årene. De "fysiske" MP3-filene var avgjørende for musikklæringen.

Nok en gang vil WOWfabrikken få takke Odda Ungdomskole for det gode samarbeidet på IKTprosjektet "Bråk I Odda". Uten forankring av IKTbruk i toppledelse, og et brennende engasjement på vegne av elevene, klarer man ikke å skape slik læringssuksess og faglig annerkjennelse som dette prosjektet har fått til!


 

 

Sist oppdatert lørdag 11. august 2012 17:08